Welkom bij Jordaan Telecommunicatie

Welkom op de site van Jortel. Alle informatie op deze site is een korte beschrijving van het genoemde onderwerp en dus niet compleet. Het geeft wel een beeld van wat wij kunnen en wat wij doen. Als u vragen heeft over de onderwerpen kunt u ons mailen op het bovenstaande e-mail adres. Wij zijn gespecialiseerd in hoogfrequent techniek met name kabel-TV cq breedbandtechniek, zend- en ontvangstinstallaties.Het leveren van diverse producten .

 

 Ook assembleren wij kleine series elektronische apparatuur. Hieronder worden onze voornaamste werkzaamheden nog eens doorgenomen. Kabel TV Een goed kabelnet zorgt voor goede televisiebeelden over de hele bandbreedte. Over de retourband kunnen diverse signalen lopen; datasignalen van het energiebedrijf, bejaardensignalering, internetverbindingen en videosignalen. Al deze signalen kunnen alleen goed doorkomen als ‘het net’ in orde is

Jordaan kan u de juiste materialen leveren voor een goed kabelnet, daarbij hoort een goed advies. Uw bestaande net kunnen wij up-to-date maken voor huidige en toekomstige toepassingen. Wij hebben de juiste apparatuur om uw kabelnet door te meten en de juiste programmatuur om uw kabelnet te berekenen. Een onderdeel van de kabelTV is de satellietontvangst. Via de satelliet er zo’n honderd TV stations en evenzoveel radio programma’s vrij te ontvangen.
Het kan in sommige gevallen veel geld opleveren om uw kabelaansluiting op te zeggen en een satellietontvanger aan te schaffen. U kunt met de satelliet ook interessante betaalzenders ontvangen. Er zijn thans projecten waar een schotel wordt gedeeld met meerdere gebruikers. Alle gebruikers hebben een eigen satellietontvanger in huis, maar er is maar een gemeenschappelijke schotel. Dit heeft het voordeel dat niet op ieder balkon een (lelijke) satelliet-schotel komt te hangen zoals je tegenwoordig nog wel eens ziet. Naast de programma’s op de kabel heeft u het ruime aanbod van de satelliet.

Deze zogenaamde G.S.O. (Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst) installaties zijn het best te implementeren in nieuwbouw projecten. Kabelkrant en Computerpresentatie Als u de eigenaar bent van een kabelnet, of er een beheert, kunt u op uw kabelnet een kabelkrant aansluiten. Een kabelkrant is in principe een computerpresentatie die gedistribueerd wordt over uw eigen CAI net. Op deze wijze kan op een snelle en makkelijke manier een grote groep mensen worden bereikt. Op dergelijke systemen worden vaak aankondigingen gemaakt, ze kunnen ook gebruikt worden voor reclame en presentatie.

De kabelkrant wordt opgemaakt op een PC met een speciaal ontwikkelde grafische kaart, de bijbehorende software zorgt voor een kabelkrant die er professioneel uitziet en op afstand beheerd kan worden. Iedereen kent het principe wel van een kabelkrant, elke gemeente in Nederland heeft op het CAI-net zijn eigen kabelkrant. Assembalge en Prototyping Wij assembleren en testen kleine series elektronische apparaten, indien gewenst met keuringsrapport. Van simpele printjes tot complexe systemen. Van het bestukken van print tot het afwerken van een compleet eindproduct, gemonteerd in kast en geheel getest.

Reparatie Aan elk product dat wij verkopen kunnen wij service verlenen. In onze goed uitgeruste werkplaats hebben wij alle apparatuur die nodig is om de juiste diagnose stellen. Eventuele fouten kunnen hersteld worden, snel, goed en met garantie. Wij repareren voor grote kabelexploitanten van Nederland, echter ook eigenaren en beheerders van lokale televisiekabelnetten en communicatieapparatuur (verzorgingshuizen, ministeries, industrie, ziekenhuizen, hotels, woningstichting) kunnen bij ons terecht voor service en advies.